luni, 21 septembrie 2009

Când dragostea..


"Am adunat din viaţa mea sau a celor pe care i.am intâlnit poveşti despre dragoste.Despre iubirea vieţii lor.Despre felul în care s.au îndrăgostit. Îmi place să trag cu ochiul la cupluri d cunoscuţi,dar şi de străini şi reuşesc cu o precizie uluitoare să pun etichete-n.am greşit niciodată când am simţit că cei din faţa mea se vor despărţi curând,aşa cum nu m.am inşelat vreodată despre cine iubeşte mai mult,cine locuieşte in relaţia aceea şi cine e in trecere. Iar o iubire plină,a unor suflete-pereche am depistat.o in cele mai neaşteptate gesturi. Asta nu mă transformă într.o specialistă şi nici un terapeut de cupluri,ci doar intr.o tipă care ştie exact despre c vb şi care nu poate trăi în afara iubirii.

Într.un top al celor mai neobişnuite ipostaze în care un bărbat s.a îndrăgostit de o femeie aş poziţiona întâmplarea unui tip. A plecat la mare,singur,doar q gaşca d băieţi şi pe un colţ de stâncă a zărit.o pe ea-îmbrăcată in tricou şi pant scurţi,cu nişte bocanci butucănoşi în picioarele zvelte... Mânca pastă de dinţi dintr.un tub şi privea liniştită marea. Desigur,pt el era frumoasă,aurie şi de nedescifrat. După felul in care.i străluceau ochii când îmi pov despre ea,am ştiut că e locuit integral de iubirea pt făptura aceea,chiar şi după 3 ani de când sunt împreună.

De la o altă tipă am auzit altă pov - despre un cuplu frumos,în care iubirea işi făcea mereu dreptate,doar că într.o zi,a apărut ispita. Mi s.a părut o culme a iubirii ruga ei către el: "Iubitul meu,te rog,ai grijă de mine,încep să mă îndrăgostesc de altul..."

Nu toţi bărbaţii ştiu să analizeze cuv de roman spre a vb despre femeia pe care o iubesc-dar le simţi privirea şi un fel anume de a se purta cu ele care.ţi spune tot. Îi ador pe tipii care văd în tipele lor amănunte sublime,care obs mici şi rafinate detalii pe care le iubesc la fel ca pe întreg. În afară de sâni,fund,picioare şi buze,fetele-femeile frumoase au privilegiul,din partea băieţilor-bărbaţilor lor,de a fi admirate pt felul în care işi trec mâna prin păr,pt cât sunt de frumoase când curăţă cartofi şi fredonează balada de rock în bucătărie,pt piele şi aroma lor sau pt zâmbetul fierbinte cu care.i întâmpină mereu,pt felul ciudat cu care se ung cu creme şi mirodenii de femeie sau pt glezna impecabilă,pt modul adorabil în care stau bosumflate superficial,aşteptând sărutul de împăcare....pt liniştea lor senină sau pt ţinuta lor când merg,pt felul în care conversează cu prietenii şi pt calmul lor ,pt cât de sexy sunt cu şamponul în ochi,pt cât de fragile sunt când plâng..pt cât de frumos îşi iubesc bărbaţii şi cum ştiu să aibă grijă de ei...

Fiecare tipă norocoasă e iubită de un băiat care vede la ea altceva decât toţi ceilalţi.Cu riscul de a părea cicălitoare,vă sfătuiesc să vă rugaţi prietenul să facă o listă cu ce.i place cel mai mult la voi. Cu o minimă onestitate din partea lor,veţi auzi amănunte uluitoare şi veţi constata că din toate încercările epuizante de a ne aranja, de a ne dichisi cu farduri şi haine,curele şi cercei,poşete şi lenjerii,ei reţin un esenţial care,cel mai adesea,nouă ne scapă.

Imi plac filmele lui Almodovar pt că ne îndrumă atât de emoţionant să privim altfel iubirea şi să nu ne aşteptăm mereu ca ea să rasară ca la petrecerile burlacilor din cutie,in chiloţi, strigând tantam. Imi place nenorocitul de BeigBeder,pt că după ce consumă femei tranchilizante sau femei prea disponibile,ajunge să se îndrăgostească de câte o femeie nu pt că e ea cea mai tare din club,ci pt că nu e de acolo sau,intr.o şi mai fericită situaţie,nu a fost niciodată acolo,ador felul lui abrupt de a le incepe şi de a le termina pe cele care.i sunt necesare,dar nu vitale şi de a se transforma intr.un romantic impecabil când o intâlneşte pe EA.

Am privit,am fotografiat oameni care se iubesc,am citit romane de dragoste si am plâns la comedii romantice şi am crezut mereu că marile iubiri se petrec doar pe hârtie,pe scenă sau pe ecran. Iubirea de.a acasă,de pe covor,mi s.a părut mereu cotropită de prea multa banalitate a traiului zilnic şi estompată de lumea în care intâmplă să se petreacă.

Am ajuns la o alta concluzie:iubirea cea mai mare,iubirea vieţii mele e chiar în sufletul meu. Fără hârtie,fără scenă şi,mai ales,fără tv.

Norocul suprem ? Când lista cu ce.i place la tine nu e scrisă pe hârtie,ci pe trupul şi inima ta,zilnic.."

2 comentarii:

5zambete spunea...

superb.

<3 iti doresc sa ai parte de o dragoste ca asta.

Liz spunea...

frumos frumos frumos

Despre mine

Fotografia mea
"M-am imbracat in negru pentru ca tin doliu. Tin doliu pentru ca toti sunteti morti dupa mine." H.Malaele