duminică, 15 noiembrie 2009

Carte: 'Sms' de Bogdan Dumitrescu

Asa cum spune si titlul cartii, SMS, volumul de debut al lui Bogdan Dumitrescu, este o colectie de proze scurte, foarte scurte, minimaliste, un fel de SMS-uri literare. Chiar daca titlul cartii nu vrea neaparat sa sugereze acest lucru, din moment ce proza care da titlul volumului se numeste de fapt Save My Soul (SMS) si poate fi pus in legatura cu ce zice Bogdan Dumitrescu despre cartea sa: "Este o carte despre o lume care se face praf, care se dezintegreaza, despre eul nostru care se murdareste daca nu moare, cam despre asta este cartea".

Bogdan Dumitrescu a lucrat in radio, televiziune si advertising, iar acest lucru si-a pus amprenta pe o mare parte din prozele sale si probabil, intr-o oarecare masura, a si alimentat aceasta viziune a "lumii care se face praf".





















SMS-ul lui Bogdan Dumitrescu ("ultimul mohican" al cenaclului lui Cartarescu) ar trebui citit de toti corporatistii si publicitarii workaholici ca un fel de transcript al unor "intalniri ale corporatistilor anonimi", cu voie de la serviciu, bineinteles. Recomand! :x

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
"M-am imbracat in negru pentru ca tin doliu. Tin doliu pentru ca toti sunteti morti dupa mine." H.Malaele